Close

Gezocht: mensen met narcolepsie voor hulp bij animatiefilm

Een scenarioschrijver, die onder meer heeft gewerkt aan de tv-serie “De Ridder” ontwikkelt momenteel het scenario voor een lange animatiefilm voor kinderen waarin narcolepsie aan bod komt. Hij is op zoek naar patiënten die hun ervaringen willen delen en het script willen doornemen.

Voor dit verhaal, waarvoor het Vlaams Audiovisueel Fonds al een scenariopremie heeft toegekend, is uiteraard al research gedaan naar de aandoening en symptomen, maar het is ook belangrijk om in contact te komen met echte patiënten en hun ervaringen te horen.

Hierbij dus een oproep naar mensen die willen getuigen. De ontmoetingen zouden na de zomer georganiseerd worden, dus er is geen hoogdringendheid bij.

Momenteel is het verhaal in volle ontwikkeling, en ligt er al een uitgebreid treatment (een in scènes verdeelde tekst zonder dialogen, die het volledige verhaal in vrij groot detail al vertelt). Het zou al een hulp kunnen zijn indien iemand dit treatment wil doornemen, want dan kunnen eventuele pijnpunten vroeger aangepakt worden.

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag? Contacteer ons dan via een bericht op Facebook of de contactpagina hier op onze website.

About Lorien

4 thoughts on “Gezocht: mensen met narcolepsie voor hulp bij animatiefilm

  1. Hoi ik wil wel meewerken aan jullie film. Ik ben toevallig zelf net op zoek naar een boekje om mijn narcolepsie uit te leggen aan mijn dochter maar die heb ik nog niet gevonden. Dus ik ben heel benieuwd naar jullie script!

    Groetjes Bibi

  2. Beste, ik ben nu 15 en heb sinds mijn 5 jaar narcolepsie. Ik heb dus wel heel wat ervaring met narcolepsie. Zou u mij wat meer info kunnen geven over de tijdsbesteding zodat ik de impact kan inschatten. Groetjes Sophie

    1. Dag Sophie, je mag ons contacteren via het contactformulier. Dan kan ik je vraag volledig beantwoorden. Groetjes, Lorien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *