Close
Zeepreventorium

Zeepreventorium

Het Zeepreventorium is een medisch pediatrisch revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met chronische aandoeningen: obesitas, mucoviscidose, diabetes, CVS… Ook kinderen met obesitas/narcolepsie kunnen revalideren in het Zeepreventorium, dit wanneer de diagnose vooraf is gesteld.

Gespecialiseerde zorg

Het Zeepreventorium biedt gespecialiseerde zorg voor iedere patiënt. Elk kind wordt begeleid door een multidisciplinair team. Deze bestaat uit pediaters met diverse specialisaties: kinderneurologie, kinderendocrinologie, kinderpneumologie, kindernefrologie… Er wordt nauw samengewerkt met de andere leden van het team: de verpleegkundigen, psychologen, diëtisten, opvoedkundigen, sociaal werkers…

Voorafgaand aan de opname wordt samen met de ouders beslist hoe lang de revalidatieperiode zal zijn. Bedoeling is om de kinderen en hun ouders te begeleiden en te ondersteunen om eens terug thuis zo goed mogelijk te kunnen omgaan met de chronische aandoening.

Unieke omkadering aan Zee

In het Zeepreventorium verblijven kinderen in leefgroepen. De opvoeders zorgen ervoor dat elke patiënt zich thuis voelt.

Naast het volgen van de therapie gaan de kinderen en jongeren ook naar school. De scholen bevinden zich op de terreinen. Er is een kleuter-, lagere en middelbare school.

Het Zeepreventorium beschikt over een uitgebreide infrastructuur. Patiënten kunnen gebruik maken van het zwembad, de multifunctionele sportzalen en sportvelden. Er staan dagelijks vele buitenactiviteiten op het programma. De ligging is uiteraard uniek, in de duinen aan zee.

Opname

Heeft u vragen omtrent onze werking of wil u een aanvraag doen tot opname, neem dan zeker contact met de Opnamedienst. De opnamedienst beantwoordt graag uw vragen en begeleidt u tot aan de opname.

Zeepreventorium
Opnamedienst
Koninklijke Baan 5
8420 De Haan
opnamedienst@zeepreventorium.be
Telefoon: 059 23 39 11 (elke werkdag tussen 9u en 12u30)
www.zeepreventorium.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *