Close
Narcolepsie Monitor app

Narcolepsie Monitor app

Jawel, er bestaat wel degelijk een app voor Narcolepsie! De Narcolepsie Monitor is bedoeld voor personen bij wie de diagnose Narcolepsie werd gesteld door een arts. Je kan de app downloaden in de Google Play Store en de App Store. De app werd ontwikkeld door het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe.

Wat doet de app?

De Narcolepsie Monitor is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in de klachten die je ervaart, zowel voor jezelf als voor jouw behandelende arts. In de Narcolepsie Monitor gaat het over de mate van last die een symptoom bij jou veroorzaakt.

Hoe werkt de app?

Bij het eerste gebruik krijg je eerst een korte vragenlijst over jouw Narcolepsie. Er wordt gevraagd naar jouw persoonlijke ervaring van symptomen zoals slaapaanvallen en kataplexie. Daarnaast worden ook enkele vragen gesteld over je persoonlijke leven.

Vervolgens dien je in een lijst alle symptomen aan te duiden die bij jou van toepassing zijn. Deze lijst bevat de meest voorkomende symptomen van Narcolepsie.

Daarna wordt er gevraagd om jouw medicijngebruik toe te voegen. Bij elk medicijn geef je ook aan welke dosering en op welk tijdstip je deze inneemt.

Als laatste geef je de mate van last aan van een symptoom. Je kan dus elk symptoom dat je in de lijst aangeduid hebt, slepen naar een van de vakken. Dit is een schaal van “heel veel last” naar “geen last”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *