Close

Openbaar vervoer

Veilig onderweg

Het openbaar vervoer nemen is niet evident voor mensen met narcolepsie. Deze passieve bezigheid zorgt ervoor dat je snel in slaap kan dommelen. We hebben enkele handige tips en gadgets opgelijst hoe je je spullen veilig houdt, ook in het geval dat je in slaap zou vallen. Lees ze allemaal via onze blogpost.

De Lijn abonnement

Als persoon met narcolepsie kom je in aanmerking voor een Vlaamse ondersteuningspremie (VOP). Wanneer deze wordt goedgekeurd, krijg je een brief met een vermelding dat je ook in aanmerking komt voor een gratis abonnement bij De Lijn. Dit abonnement kost €5 (administratiekosten) en is 5 jaar geldig. 

NMBS voorrangskaart zitplaats

Bij de NMBS kan je een kaart aanvragen die je voorrang geeft voor het innemen van een zitplaats. Deze kaart is bedoeld voor personen van wie de fysieke toestand het niet toelaat lange tijd recht te blijven staan om medische redenen. Dit kan een oplossing bieden voor mensen met narcolepsie die regelmatig de trein moeten nemen, zeker tijdens de spitsuren. Meer info over deze voorziening kan je vinden op onze blog.